witaminy naturalne

Twój koszyk jest pusty

Organic Acai - sok z dzikiej jagody

Producent: CaliVita
witaminy naturalne Do koszyka
Cena: 193,00zł
Cena klubowa:
145,00zł

Organic Acai zawiera 100% sok z jagód acai 


Jagoda acai to bogactwo witamin: B1 (tiaminy), B2 (ryboflawiny), PP (niacyny), E, C, składników mineralnych, takich jak: żelazo, potas, fosfor, wapń oraz aminokwasów, jak również cennych związków fenolowych, w tym antocyjanów oraz bioflawonoidów i fitosteroli.

Owoce acai zawierają aż 33-krotnie więcej przeciwutleniaczy niż czerwone winogrona i 100 razy więcej niż zielona herbata!

Składniki aktywne jagód acai mogą:

  • korzystnie wpływać na wygląd i urodę oraz figurę,
  • wspomagać ochronę DNA jądrowego i mitochondrialnego przed uszkodzeniami,
  • brać udział w usuwaniu wolnych rodników tlenowych,
  • wykazywać pozytywny wpływ na naczynia krwionośne i serce,
  • dbać o utrzymanie właściwego stężenia cholesterolu i trójglicerydów we krwi,
  • wspomagać utrzymanie prawidłowego stężenia glukozy oraz insuliny we krwi,
  • wykazywać korzystny wpływ na układ nerwowy (koncentracja, pamięć, jasność umysłu),
  • przyczyniać się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego,
  • wspomagać układ odpornościowy,
  • korzystnie wpływać na procesy trawienne,
  • dbać o narząd wzroku.


Najważniejsze zalety ekologicznych JAGÓD ACAI


Zatrzymują młodość
dzięki zdolności antyoksydacyjnej do usuwania z organizmu wolnych rodników, będących przyczyną:

  • wielu chorób,
  • szybszego starzenia się organizmu,
  • niszczenia włókien kolagenowych, co powoduje powstawanie zmarszczek, wiotczenie i wysuszenie skóry.

Chronią wzrok
dzięki zawartej w nich zeaksantynie i luteinie, które m.in. przyczyniają się do hamowania degeneracji rogówki oka.

Walczą z kilogramami
dzięki wysokiej zawartości błonnika pokarmowego hamują uczucie głodu, z kolei bogactwo kwasów tłuszczowych omega-3 sprawia, że naturalny metabolizm zostaje przyspieszony i organizm jest w stanie spalić więcej kalorii.

Dbają o serce
to wynik działania przeciwutleniaczy, antocyjanów oraz tzw. dobrych tłuszczy. Korzystnie wpływają na regulację ciśnienia tętniczego krwi, poziom cholesterolu oraz wzmacniają mięsień sercowy i ściany naczyń krwionośnych.

Poprawiają samopoczucie
bogactwo składników odżywczych dodaje energii niezbędnej do podejmowania codziennych działań, zwiększa wytrzymałość organizmu, a zawarte w jagodach acai kwasy tłuszczowe omega-3 oraz witaminy z grupy B dbają o Twój dobry nastrój, prawidłowe funkcjonowanie mózgu i łagodzą skutki stresu.

Wspomagają odporność
są bogatym źródłem flawonów, flawonoidów i izoflawonoidów, które pomagają w ograniczaniu rozwoju bakterii i wirusów.

Oczyszczają organizm z toksyn
i pozytywnie wpływają na procesy trawienne.


Organic Acai prosto z ekologicznych upraw

Produkt spełnia rygorystyczne wymagania produkcji organicznej, w której to radykalnie ogranicza się stosowanie wszelkich chemicznych środków ochrony roślin, nawozów syntetycznych czy substancji pomagających w przetwarzaniu. Dzięki temu jest bogatszy w składniki odżywcze, skuteczniej działa na organizm oraz zachowuje naturalny, intensywny smak i aromat jagód acai. Ze względu na szybką utratę swoich cennych właściwości odżywczych owoce acai natychmiast po zbiorze są przerabiane m.in. na soki czy przeciery.


Dlaczego właśnie Organic Acai Cali Vita®

Badanie przeprowadzone przez naukowców z University of Newcastle w Anglii wykazało, że rośliny uprawiane na farmach ekologicznych zawierają więcej cennych witamin i antyoksydantów, które wspierają funkcje fizjologiczne organizmu! Co więcej, organiczne produkty mają wyższą zawartość składników mineralnych, takich jak np. żelazo.


Organic Acai zawiera 100% sok z jagód acai bez dodatku innych owoców!


Organic Acai - 473 ml
Składnik aktywny/30 ml:
   100% organiczny (ekologiczny) sok z owoców Acai (Euterpe oleracea) – 30 g cząstek owoców Acai


Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 2 łyżki stołowe (30 ml)


Jagody acai zawierają duże ilości witamin i składników mineralnych, oraz ogromne bogactwo przeciwutleniaczy, które mogą opóźnić proces starzenia i zahamować rozwój komórek nowotworowych. Jagody acai zawierają więcej antyoksydantów niż czerwone winogrona, które powszechnie uchodzą za najlepsze źródło antyutleniaczy. Sprawdź, jakie jeszcze właściwości zdrowotne mają jagody acai.

Acai (Euterpe oleracea) - zwane także jagodą palmy brazylijskiej - to owoce pochodzące z lasów tropikalnych Ameryki Południowej. Ich prozdrowotne właściwości w XIX wieku odkryły plemiona amazońskie, które do dziś stosują jagody acai przy biegunce, zwłaszcza na tle pasożytniczym, krwotokach i leczeniu wrzodów. Z kolei Peruwiańczycy stosują zmiażdżone nasiona owoców w celu zwalczania gorączki.

Jagody acai mogą opóźnić proces starzenia i zahamować rozwój raka

Jagody acai, które wyglądem przypominają borówkę amerykańską, a smakiem jagodę lub czekoladę, zawierają prawie wszystkie rodzaje przeciwutleniaczy, które opóźniają proces starzenia oraz hamują rozwój komórek nowotworowych (m.in.: resweratrol, cyanidin-3-glukozyd, kwas ferulowy). Zawierają także dużą ilość polifenoli (np. kwas elagowy), które także wykazują działanie przeciwutleniające. W związku z tym jagody acai znalazły się na liście ORAC (ang. Oxygen Radical Absorbance Capacity) - liście produktów spożywczych o dużej zawartości roślinnych przeciwutleniaczy. Skuteczność działania zawartych w nich antyutleniaczy specjaliści ocenili na ok. 161 400 μmol w jednej uncji (ok. 29 gram). To o wile więcej niż w czerwonych winogronach (ok. 1800 μmol w jednej uncji), które uchodzą za owoce o największym potencjale antyoksydacyjnym.



http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/suplementy/jagody-acai-nie-tylko-na-odchudzanie-wlasciwosci-zdrowotne-_39134.html

Jagody acai zawierają duże ilości witamin i składników mineralnych, oraz ogromne bogactwo przeciwutleniaczy, które mogą opóźnić proces starzenia i zahamować rozwój komórek nowotworowych. Jagody acai zawierają więcej antyoksydantów niż czerwone winogrona, które powszechnie uchodzą za najlepsze źródło antyutleniaczy. Sprawdź, jakie jeszcze właściwości zdrowotne mają jagody acai.

Acai (Euterpe oleracea) - zwane także jagodą palmy brazylijskiej - to owoce pochodzące z lasów tropikalnych Ameryki Południowej. Ich prozdrowotne właściwości w XIX wieku odkryły plemiona amazońskie, które do dziś stosują jagody acai przy biegunce, zwłaszcza na tle pasożytniczym, krwotokach i leczeniu wrzodów. Z kolei Peruwiańczycy stosują zmiażdżone nasiona owoców w celu zwalczania gorączki.

Jagody acai mogą opóźnić proces starzenia i zahamować rozwój raka

Jagody acai, które wyglądem przypominają borówkę amerykańską, a smakiem jagodę lub czekoladę, zawierają prawie wszystkie rodzaje przeciwutleniaczy, które opóźniają proces starzenia oraz hamują rozwój komórek nowotworowych (m.in.: resweratrol, cyanidin-3-glukozyd, kwas ferulowy). Zawierają także dużą ilość polifenoli (np. kwas elagowy), które także wykazują działanie przeciwutleniające. W związku z tym jagody acai znalazły się na liście ORAC (ang. Oxygen Radical Absorbance Capacity) - liście produktów spożywczych o dużej zawartości roślinnych przeciwutleniaczy. Skuteczność działania zawartych w nich antyutleniaczy specjaliści ocenili na ok. 161 400 μmol w jednej uncji (ok. 29 gram). To o wile więcej niż w czerwonych winogronach (ok. 1800 μmol w jednej uncji), które uchodzą za owoce o największym potencjale antyoksydacyjnym.



http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/suplementy/jagody-acai-nie-tylko-na-odchudzanie-wlasciwosci-zdrowotne-_39134.html


8 powodów, dla których warto sięgnąć po produkty CaliVita®:

  • Bazując już na 20. letnich doświadczeniach naszych wybitnych specjalistów, oferujemy innowacyjne produkty spełniające najwyższe standardy jakości.
  • Surowce naturalne stanowią podstawę w procesie tworzenia nowoczesnych formuł suplementów diety CaliVita®.
  • Oprócz wykorzystywania najnowszych wyników badań naukowych przy opracowywaniu innowacyjnych składów, bazujemy również na wielowiekowej tradycji medycyny ludowej potwierdzającej m.in. skuteczność składników roślinnych stosowanych w naszych preparatach.
  • Zwracamy szczególną uwagę, by zawsze, gdy tylko to możliwe, stosować formy składników aktywnych o jak najlepszej przyswajalności oraz, by poszczególne składniki wywierały synergiczny efekt (wzajemnie wzmacniające działanie) na organizm.
  • Gwarantujemy 100% jakość naszych produktów.
  • Znakomita większość naszych produktów jest wytwarzana w USA, zgodnie z najwyższymi standardami stosowanymi w przemyśle farmaceutycznym.
  • Produkcja podlega rygorystycznej kontroli jakości zgodnie z wymaganiami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej). Wszystkie surowce i produkty są wolne od GMO, zanieczyszczeń, metali ciężkich, jak również spełniają odpowiednie wymogi mikrobiologiczne.
  • Produkty posiadają Certyfikaty FDA (Amerykańskiej Agencji ds. Żywności i Leków), spełniają wymogi określone w przepisach Unii Europejskiej, jak również posiadają pozytywne odpowiedzi na powiadomienia Głównego Inspektora Sanitarnego (GIS).



Jagody acai zawierają duże ilości witamin i składników mineralnych, oraz ogromne bogactwo przeciwutleniaczy, które mogą opóźnić proces starzenia i zahamować rozwój komórek nowotworowych. Jagody acai zawierają więcej antyoksydantów niż czerwone winogrona, które powszechnie uchodzą za najlepsze źródło antyutleniaczy. Sprawdź, jakie jeszcze właściwości zdrowotne mają jagody acai.

Acai (Euterpe oleracea) - zwane także jagodą palmy brazylijskiej - to owoce pochodzące z lasów tropikalnych Ameryki Południowej. Ich prozdrowotne właściwości w XIX wieku odkryły plemiona amazońskie, które do dziś stosują jagody acai przy biegunce, zwłaszcza na tle pasożytniczym, krwotokach i leczeniu wrzodów. Z kolei Peruwiańczycy stosują zmiażdżone nasiona owoców w celu zwalczania gorączki.

Jagody acai mogą opóźnić proces starzenia i zahamować rozwój raka

Jagody acai, które wyglądem przypominają borówkę amerykańską, a smakiem jagodę lub czekoladę, zawierają prawie wszystkie rodzaje przeciwutleniaczy, które opóźniają proces starzenia oraz hamują rozwój komórek nowotworowych (m.in.: resweratrol, cyanidin-3-glukozyd, kwas ferulowy). Zawierają także dużą ilość polifenoli (np. kwas elagowy), które także wykazują działanie przeciwutleniające. W związku z tym jagody acai znalazły się na liście ORAC (ang. Oxygen Radical Absorbance Capacity) - liście produktów spożywczych o dużej zawartości roślinnych przeciwutleniaczy. Skuteczność działania zawartych w nich antyutleniaczy specjaliści ocenili na ok. 161 400 μmol w jednej uncji (ok. 29 gram). To o wile więcej niż w czerwonych winogronach (ok. 1800 μmol w jednej uncji), które uchodzą za owoce o największym potencjale antyoksydacyjnym.

Jagody acai wspomagają pracę serca 

Owoce acai są bogate w kwasy tłuszczowe, takie jak kwas oleinowy (z grupy nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-9) oraz kwas linolowy (z grupy NNKT omega-6). Związki te pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu (LDL) i podnieść stężenie "dobrego" (HDL) w organizmie, w związki z tym są pomocne w profilaktyce miażdżycy naczyń i innych chorób układu krwionośnego. Przyswajanie "złych" tłuszczów hamuje także zawarty w owocach acai błonnik.

Jagody acai a odchudzanie

Jagody acai, dzięki dużej ilości błonnika (16,9 g w 100 g), przyśpieszają przemianę materii oraz proces trawienia. Dają długotrwałe uczucie sytości, a tym samym pomagają kontrolować i stopniowo ograniczać ilość spożywanych kalorii. Jednak wbrew obiegowej opinii, nie są "lekiem" na otyłość, ponieważ, w przeciwieństwie do innych owoców, są dość kaloryczne (100 g = 80 kalorii). W związku z tym, jedzone w umiarkowanych ilościach, mogą jedynie wspomóc proces odchudzania.

Jagody acai - skutki uboczne

Spożywanie jagód acai w nadmiernej ilości może doprowadzić jedynie do problemów żołądkowo-jelitowych (biegunka, gazy).


zdrowie, uroda, odchudzanie, ciąża

                                                         Autor: Monika Majewska



 

 

http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/suplementy/jagody-acai-nie-tylko-na-odchudzanie-wlasciwosci-zdrowotne-_39134.html


http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/suplementy/jagody-acai-nie-tylko-na-odchudzanie-wlasciwosci-zdrowotne-_39134.html



http://www.poradnikzdrowie.pl/diety/suplementy/jagody-acai-nie-tylko-na-odchudzanie-wlasciwosci-zdrowotne-_39134.html



Cena rynkowa: 193,00zł
Cena klubowa: 145,00zł
Kupuję