witaminy naturalne

Twój koszyk jest pusty

Xantho PLUS

Producent: CaliVita
witaminy naturalne Do koszyka
Cena: 141,00zł
Cena klubowa:
141,00zł

Xantho Plus kompleks antyoksydantów działających synergistycznie

Rekordowy kompleks antyoksydantów działających synergistycznie, pochodzący z wyszukanych i wyselekcjonowanych ekstraktów owoców. Silna naturalna dawka antyoksydantów, pochodząca z owoców to jeden z podstawowych warunków żywienia i utrzymania dobrego zdrowia.

Dla jakich osób polecany jest Xanto Plus ?

* osoby odżywiające się w pośpiechu, nieprowadzące odpowiedniej diety i racjonalnego odżywiania,
* osoby stosujące farmaceutyki i antykoncepcję,
* osoby nadużywające alkohol,
* osoby palące,
* osoby starsze,
* osoby mieszkające i pracujące w zanieczyszczonym środowisku,
* osoby aktywne fizycznie - sport wyczynowy i rekreacyjny,
* osoby pracujące ciężko fizycznie,
* osoby pracujące w dużym polu magnetycznym i szkodliwych warunkach dla zdrowia,


Bogaty skład produktu:

Ekstrakt z owocu Mangostanu - Xanthosteen - 166,7 mg( std 10% alfa - mangostanu, 20 % polifenole)
Podstawowym składnikiem preparatu jest owoc uznany jako król owoców Azji - MANGOSTAN!

Świat poznał jego właściwości zdrowotne dzięki medycynie azjatyckiej. Skórka owoców suszona i sproszkowana była w każdej apteczce domowej i była doskonałym eliksirem dosłownie na wszystko. Mangostan zawdzięcza swoje właściwości zdrowotne ksantonom - nowo odkrytej klasie związków roślinnych o silnym działaniu antyoksydacyjnym, antyseptycznym, podnoszącym odporność immunologiczną poprzez oczyszczanie organizmu i jelit z intruzów jak również wolnych rodników.

Ekstrakt z owoców mangostanu jest standaryzowany i zawiera duże ilości polifenoli oraz ksantyn. Związki te bardzo korzystnie wpływają na układ krążenia oraz gospodarkę lipidową. Naczynia krwionośne stają się elastyczne a krew w nich przepływająca bardziej krystaliczna i czysta. Zwiększa się ilość dobrego cholesterolu HDL a aktywne związki niszczą wolne rodniki.

Mangostan powinien znaleźć się w diecie niemalże obowiązkowo u każdej osoby.

Owoc Granatu - król od ponad 5 tysięcy lat p.n.e. Granaty pochodzą z Persji i Mezopotamii.
Granat uważany był za bogactwo, kulturę kulinarną starożytnej Grecji i Egiptu. Medycyna chińska uważa granat za symbol długowieczności oraz skoncentrowaną energię życia. Duża ilość nasion w granacie stała się symbolem płodności, odradzania dla rośliny oraz człowieka.
Literatura mówi o wykwintnie przygotowanych półmiskach z soczystymi owocami granatu konsumowanymi przez Kleopatrę - symbol piękna, urody kobiecego seksapilu działającego uwodząco na mężczyzn.

Hipokrates zalecał owoc granatu na dolegliwości żołądkowe, regulował ciśnienie oraz przepływ krwi w naczyniach. Sok z granatu podawany był mężczyznom aby zwiększyć ich płodność a potomstwo rodziło się silne i zdrowe.

Owoc granatu - żródło kwasu elagowego.

Co to takiego ten kwas elagowy?

Kwas elagowy - wspiera układ odpornościowy oraz jest antyoksydantem chroniącym przed nowotworami poprzez unieczynnienie związków rakotwórczych.
Kwas ellagowy posiadają owoce w tym duże jego stężenie w owocu granatu. Na; Uniwersytecie Karoliny Płd (MUSC) przeprowadzone badania w Instytucie Raka Hollingsa, które wskazały, że kwas ellagowy spowalnia wzrost nieprawidłowego podziału komórek.
Kwas elagowy w organiźmie zachowuje się jak neutralizator i odkurzacz substancji chemicznych, konserwantów i toksyn wytworzonych przez organizm, wirusy i bakterie.

Co zawierają winogrona i na co korzystnie wpływają:

* potas - zdrowe serce, mocne naczynia krwionośne, siła mięśni,
* fosfor i wapń - podstawowy budulec kości i zębów,
* magnez - reguluje układ nerwowy,
* cynk - odporność organizmu,
* miedź - składnik enzymów,tworzenie tkanki łącznej i kolagenu, bierze udział w przesyłaniu impulsów nerwowych,
* bor - wskazany dla kobiet w okresie menopauzy - utrzymuje w ryzach gospodarkę hormonami,
* bioflawonoidy - zapobiegają krwawieniom, siniakom, wzmocnianiają dziąsła,regulują ciśnienie,
wzmacniają system odpornościowy i poprawiają wzrok, wspomagają wątrobę w usuwaniu toksyn, zmniejszają zakwaszenie organizmu,
* witamina A - sokoli wzrok,
* olej z winogron - zawiera NNKT (nienasycone kwasy tłuszczowe), zdrowy układ krazenia,
* witaminy z grupy B - lepsza koncentracja, zdrowe włosy i paznokcie,łagodzą stres,
* wzmacnia odporność organizmu,
* zalecane kobietom w ciąży i sportowcom,
* odżywcze dla mózgu,
* osoby pracujące fizycznie i osłabione,
* żelazo - zdrowa krew,
* zaparcia,
* reguluje prace przewodu pokarmowego,
* działanie moczopędne.

Dla informacji....
Ciemne winogrona są zdrowsze, ponieważ mają działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. W skórce winogron występuje składnik - resveratrol, który chroni przed niekontrolowanym podziałem komórkowym.
Winogrona mają działanie alkalizujące czyli zmniejszają zakwaszenie tzw. acidozę organizmu, która powstaje przy nieodpowiedniej diecie (słodycze, mięso, produkty przetworzone)

Ekstrakt z liści zielonej herbaty

Jaki ma wpływ na organizm zielona herbata ?

* zaspokaja pragnienie,
* wspomaga usuwanie efektów picia alkoholu,
* działa stymulująco na szereg naszych organów,
* pomaga przy problemach trawiennych,
* wzmacnia dziąsła,
* zapobiega zmęczeniu,
* działa moczopędnie,
* dodaje sił witalnych,
* silny antyoksydant zwalczający wolne rodniki,
* przyspieszone spalanie tkanki tłuszczowej,
* źródło witalności i energii życiowej.

Ekstrakt z owoców grejpfruta

Jakie mamy odmiany grejpfruta?

* Żółty – mniej słodki, bardziej kwaśny, soczysty.
* Czerwony – skórka jego jest najbardziej gorzka, soczysty.
* Zielony – mniej soczysty, najsłodszy.

W miąższu występują karoteny głównie likopen, który ma istotne znaczenie w terapii przeciwnowotworowej. Gorzki związek – narynginina znajduje się w pestkach oraz skórce grejpfruta. Korzystnie działa na pracę jelit, pobudza apetyt oraz przeciwdziała żylakom.

Narirutyna i naryngenina, nadająca gorzki smak owocom znajduje się również w mniejszych ilościach w pomidorach i chmielu ( piwo). Jak działają te składniki ?

* przeciwzapalnie,
* przeciwnowotworowo,
* estrogennie (chroni układ krążenia, wpływa na witalność, łagodzi objawy menopauzy i andropauzy, profilaktyka osteoporozy,
* regulują gospodarką tłuszczową i obniżają poziom cholesterolu (Naryngenina obniża poziom cholesterolu całkowitego, (silnie LDL słabo HDL - dobry cholesterol)
* Poprawia gospodarkę węglowodanową zwłaszcza u osób chorych na cukrzycę.


Ekstrakt z owoców borówki czernicy

Borówka czernicy występuje w lasach, zwłaszcza w borach iglastych. Popularnie jest nazywana czarną jagodą.

Jakie posiada zalety zdrowotne jagoda?

* działa uszczelniająco na naczynia krwionośne - pękające naczynka na twarzy,
* reguluje gospodarką węglowodanami,
* posiada kertenoidy - poprawia widzenie nocne,
* przeciwbiegunkowe,
* przeciwkrwotoczne,
* dezynfekujące,
* przeciwrobacze
* zmniejszają wydalanie ze stolcami wody,
* hamują przepuszczalność błon śluzowych,
* niszczą w przewodzie pokarmowym wiele rodzajów bakterii chorobotwórczych, łącznie z tymi, które są oporne na antybiotyki,
* uszczelniają ściany naczyń włosowatych,


Liście jagód działają p/ pasożytniczo i były stosowane w medycynie ludowej jako środek do lewatywy przeciw owsikom, natomiast owoce są pomocne w walce z różnego pochodzenia robakami.

Dodatkowo w liściach zawarte są związki działające podobnie do insuliny.

Sproszkowane owoce borówki wysokiej - kuzynka leśnej jagody

W Polsce borówka amerykańska traktowana jest jak owoc ekskluzywny i nie jest jeszcze popularna mimo iż na rynku pojawiło się jej już dosyć dużo.

Jakie posiada zalety zdrowotne borówka wysoka?

* działa oczyszczająco na organizm,
* jest dietetyczna, soczysta i przyspiesza metabolizm,
* reguluje trawienie,
* zawiera dużo wapnia, fosforu, kwasy foliowego ( wspaniałe dla kobiet ciężarnych), witaminy,
* fitoestrogeny - przeznaczone dla kobiet w okresie menopauzy!!!
* regulują cholesterol i podnoszą HDL - dobry cholesterol,
* antyoksydant zwalczający wolne rodniki,
* profilaktyka arteriosklerozy,
* posiada antocjany ( błekitny kolor) - reguluje krążenie w gałkach ocznych,
* poprawia ostrość widzenia - ważne dla komputerowców,


Składniki aktywne/1 kapsułka:

XanthosteenTM – ekstrakt z owoców mangostanu     166,7 mg
(std. 10% -mangostyna, 20% polifenole)
Ekstrakt z liści zielonej herbaty                              150,0 mg
(std. 45% galusanu epigalokatechiny)
Ekstrakt z owoców grejpfruta                                  25,0 mg
Ekstrakt z nasion winogron                                     10,0 mg
(std. 95% proantocyjanidyn)
Ekstrakt z granatu                                                  5,0 mg
(std. 20% kwasu elagowego)
Ekstrakt z owoców borówki czernicy                          5,0 mg
Sproszkowane owoce borówki wysokiej                      5,0 mg
 
Opakowanie: 90 kapsułek
 
Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie


Stosowanie - opakowanie 90 tabl:

Cena rynkowa: 141,00zł
Cena klubowa: 141,00zł
Kupuję